laiogateca/ febrero 21, 2019/ acompanyament respectuós, Blog, General, llibres

Treballar amb nens i nenes, observar-los, observar-me a mi, les seves reaccions, els vincles que creen entre ells i amb mi, els seus raonaments, la meva actitud… és a través de l’experiència que vaig coneixent i entenent als nens i nenes, però és veritat que també he trobat informació molt interessant i valuosa, no només durant els meus estudis, sinó també a través de llibres i altres lectures que han aportat llum a la meva tasca com a educadora.

Si tenim ganes de dur a terme una educació respectuosa, basada en l’amor, necessitem conèixer com “funcionen” els nens i nenes, per això avui comparteixo amb tu alguns llibres que trobo inspiradors i que penso que et poden ajudar a conèixer i entendre millor als teus fills. La llista podria ser infinita, però si trobes que hi ha algun que no he anomenat i que val molt molt la pena, t’animo a deixar-lo als comentaris.

El cerebro del niño (Daniel J. Siegel i Tina Payne Bryson)Un llibre molt pràctic on els seus autors desmitifiquen les crisis i els conflictes, explicant els nous coneixements científics sobre com està constituït el cervell infantil i com es desenvolupa. Aplicant aquests descobriments, és possible convertir conflictes, discusions o pors en una oportunitat per a comprendre el cervell del infant i ajudar-lo a ser una persona responsable, afectuosa i feliç. Aquest llibre posa al nostre abast pautes clares per a entendre i gestionar els diferents conflictes propis dels nens i nenes en funció de l’edat, així com eines per a resoldre’ls i ajudar a la família a progressar.

Etapas de desarrollo (Rebeca Wild). Un llibre molt interessant que ens ajudarà a comprendre les autèntiques necessitats dels nens i nenes segons en l’etapa evolutiva en la que es troben. Rebeca Wild fa un anàlisis dels 24 primers anys de la vida humana, en els quals la natura té les seves pròpies estratègies de creixement biològic.

Cómo hablar para que sus hijos le escuchen y escuchar para que sus hijos le hablen (Adele Faber i Elaine Mazlish)Aquest és un llibre d’èxit indiscutible, sobretot perquè les seves tècniques donen resultat. Les autores, dues psicòlogues amb varies publicacions en el món de la comunicació familiar, ofereixen mètodes sòlids, cordials i eficaços. Son mitjans innovadors per a solucionar problemes corrents i ofereixen consells per a escoltar i comprendre les preocupacions dels fills, fomentar la col·laboració familiar, trobar alternatives al càstig i ajudar als fills a construir-se una imatge positiva d’ells mateixos.

Aprender a educar sin gritos, amenazas ni castigos (Naoma Aldort). Per a qualsevol de nosaltres seria un somni fet realitat, però a vegades no és falta de voluntat, és que no ho sabem fer millor, és desconeixement, son molts anys d’obediència. Aquest llibre ens proposa una forma de ser i de comprendre als nens i nenes per a que treguin el millor del seu interior, no per por sinó per voluntat pròpia.

La crianza feliz. Cómo cuidar y entender a tu hijo de 0 a 6 años (Rosa Jové). L’autora està convençuda de que una criança feliç és possible i és amb aquesta idea que escriu aquest llibre que tracta temes com la importància dels hàbits i les rutines, els nens que mengen poc, les rabietes, les paraulotes, acomiadar-se del bolquer, els gelos entre germans, les pors…

Bésame mucho (Carlos González)En aquest llibre, l’autor defensa una educació basada en l’amor, el respecte i la llibertat. Amb moltes referències antropològiques per explicar molts dels comportaments infantils, com el plor o el son, ens permet als adults conèixer millor les causes que porten als nostres nens a actuar d’una manera o una altra, convertint-nos en persones respectuoses que atenen les necessitats reals dels infants.

Infancia, la edad sagrada (Evânia Reichert). “Un viatge a la gestació, el naixement i la infància que ofereix les claus de la formació del caràcter, la prevenció de la neurosis i el cultiu de les virtuds”. Un llibre molt interessant per a comprendre i educar als nens i nenes on l’autora ofereix una visió contemporània de les idees de Wilhelm Reich aplicada a l’educació dels infants per mitjà del cultiu de l’autorregulació, el respecte biopsicològic i els vincles de qualitat.

Compareteix aquest article a les teves xarxes socials
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+

Leave a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*