laiogateca/ enero 24, 2019/ asana, Blog, General, ioga a casa, ioga en família, ioga per a nens i nenes, llibres, respiració

El post d’avui és curtet perquè aquesta setmana tinc moltes coses entre mans i dono a l’abast…

Si ja has participat de l’enquesta (si no encara ho pots fer aquí), ja et pots imaginar una mica el que està per venir… si tot va bé a finals de febrer ja faré l’anunci oficial 🙂 🙂 De mentres… a treballar la paciència, la teva i la meva!

Una manera molt bonica per practicar ioga, asana sobretot, i que agrada molt als nens i nenes, és a través dels contes.

A les classes de La Iogateca a vegades m’invento jo algun conte o fins i tot se’ls inventen ells amb l’ajuda de les cartes (en aquest post t’explico com), però és veritat que al mercat cada vegada existeixen més llibres escrits i il·lustrats amb aquesta finalitat, acostar el ioga als nens i nenes, sobretot pel que fa a la part d’asana, com ja t’he comentat.

Recorda que des del meu punt de vista i de la metodologia que principalment segueixo els contes que expliquem als nens i nenes han de ser històries poc evidents, contes tradicionals, faules, llegendes o històries sàvies segons l’edat (fa poc vaig escriure sobre els contes a les classes de ioga), per això aquests contes que ara et presento no substitueixen el moment de la visualització, sinó que formen part dels jocs i activitats pensats per a treballar les postures corporals

L’Om és un nen molt salvatge… així comença aquest conte, amb unes boniques il·lustracions, on el protagonista va convertint-se en molts animals diferents a partir de les diferents asanes.

També és un conte amb unes il·lustracions molt maques, amb algunes asanes però sobretot presenta diferents tècniques de respiració. La proposta de l’autora, que al final del llibre fa unes explicacions més detallades de les diferents activitats, és que els nens i nenes vagin seguint al protagonista, un nen que no pot dormir, en les diferents tècniques de respiració. Per a mi realitzar-les totes seguides pot ser massa, però dona moltes idees que podeu anar utilitzant.

A continuació et deixo altres títols dels quals m’han parlat o que he fullejat, però que no he treballat amb els nens i nenes, així que no et podria donar una opinió sincera i contrastada… si tu sí que els tens o els has fet servir, pots deixar un comentari per recomanar-los o no a la resta de famílies que es passen per aquí.

En fi…ja t’he avisat que avui no s’allargaria massa la cosa… ens llegim la setmana que ve i recorda que ja hem reprès les sessions de ioga en família, la propera aquest 2 de febrer a Cal Bassacs (Gironella), vindreu?

Compareteix aquest article a les teves xarxes socials
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+

Leave a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*