laiogateca/ septiembre 6, 2018/ Blog, ioga per a nens i nenes

Tots hem sentit a parlar del ioga alguna vegada i tenim una mínima idea sobre els beneficis que ens pot aportar. Si t’has sentit atreta per aquesta antiga disciplina, potser ho has fet per problemes físics com mal d’esquena, per la necessitat de trobar un espai de calma, per poder deixar la ment “en blanc”… és igual el motiu, el cas és que alguna cosa t’ha portat fins a aquest món i, com passa sovint, tens ganes de descobrir-lo a la gent del teu entorn, als que més t’estimes, perquè si tu t’hi sents bé, ells segur que també (al menys aquest va ser el meu pensament quan em vaig iniciar en la pràctica del ioga).

No sé quin camí hauràs seguit, però finalment et trobes aquí, en un blog que parla del ioga per a nens i nenes (entre d’altres coses) i avui tinc ganes de compartir amb tu alguns dels beneficis que la pràctica del ioga pot aportar als més petits.

A La Iogateca diem que fem Ioga per Educar, doncs la nostra intenció és bàsicament aquesta. Ens esforcem per a que els nens i nenes gaudeixin de les classes però tenim ben clar que no estem entretenint-los, els estem acompanyant en el seu procés de desenvolupament, els estem educant en l’aspecte més ampli de la paraula.

Yoga per Educar és també l’escola principal on m’he format, que practica i promou un ioga conscient i creatiu que barreja diferents branques del ioga tradicional amb algunes pedagogies de les anomenades alternatives com Waldorf o Pedagogia Activa (més endavant ja escriuré algun article desenvolupant el tema). En paraules seves:

“El ioga educa el cos, les emocions, l’intel·lecte i la creativitat afavorint una gestió ecològica de l’energia i el despertar dels valors en cada individu, possibilitant el creixement integral de les persones durant tota la vida”

Segur que tot això et sona fantàstic però és possible que necessitis beneficis més tangibles, que pugis raonar i comprendre, per això aquí et deixo una petita llista:

 • Augmenta la confiança en un mateix
 • Desenvolupa la capacitat creativa
 • Desenvolupa en sentit de la responsabilitat
 • Ajuda en la gestió correcte de les emocions
 • Ajuda a relaxar-nos
 • Permet calmar la ment
 • Aporta flexibilitat corporal
 • Millora l’equilibri i la força
 • Treballa valors positius com la tolerància i el respecte, cap als altres i cap a un mateix
 • Afavoreix l’autoestima
 • Permet treballar la paciència
 • Permet focalitzar la ment i per tant millorar la concentració i l’atenció….

Tot això???

“I encara més” et respondria, però també afegiria que no esperis resultats immediats, que el ioga no és màgia. Si esperes que després d’una classe de ioga el teu fill o filla es concentrarà per sempre més, mai li hauràs de tornar a cridar l’atenció, farà cas a la primera, s’hauran acabat les discussions entre germans, entendrà perfectament la idea de compartir…. no el portis. Has de fer-te la idea de que el ioga és una llavor que nosaltres plantem, si la cuidem i l’acompanyem estigues segura que tard o d’hora creixerà, però potser tu no seràs davant per a veure-ho.

Si t’interessa el que t’he explicat, pots consultar les nostres classes aquí i venir-ne a provar alguna. També pots estar al cas del blog a veure que més comento, segur que en treus profit.

Un plaer compartir els meus pensaments amb tu, espero que tu també hagis gaudit de la lectura, ens veiem la setmana que ve!

Compareteix aquest article a les teves xarxes socials
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+

Leave a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*