laiogateca/ diciembre 12, 2018/ asana, Blog, educar el cos, educar la ment, General, ioga a casa, ioga en família, ioga per a nens i nenes, llibres, materials, meditació creativa, respiració

Un dia vaig llegir en alguna banda una “norma” a l’hora de regalar que em va semblar fantàstica, una proposta per evitar la febre consumista d’aquests dies que s’apropen, val tan per a nens i nenes com per a adults. Es tracta de regalar 4 coses, una que la persona necessiti, una que vulgui, una peça de vestir i quelcom per llegir. Ho sé, sona difícil i més amb tota la família ansiosa per fer el seu regal, però és interessant tenir aquests quatre punts presents, no creus?

Hi ha més d’un milió de coses per regalar i aquests dies els anuncis de televisió estan fent la seva feina i no paren de bombardejar als petits amb jocs i joguines (algunes ben tristes i poc creatives sincerament) i als grans amb perfums (per què sempre s’anuncien perfums??), i jo segueixo la seva línia jejeje, perquè avui vinc a fer-te algunes propostes “iòguiques” per a aquest Nadal.

1.La vareta màgica de la calma, aquest és el nom que jo li he posat. Vaig comprar aquesta vareta en una botiga de Mataró un dia que passava per allà i no la vaig poder encertar més. Als meus alumnes els hi encanta, tenim un encarregat de custodiar-la durant la classe, encara que l’any passat l’utilitzava per al racó de la calma que és com penso que serà més útil dins de casa.

2. Cartes per practicar asana. Des del meu punt de vista i la metodologia que segueixo els nens i nenes haurien de realitzar postures de forma lliure i no estàtica fins als 10 anys, a partir d’aleshores ja poden començar amb les asanes tradicionals i per a fer-ho una bona manera són les cartes de postures. Al mercat cada vegada n’hi ha més, jo tinc les de Yoga Pretzels i Yoguitos, les de Yoga Planet no les tinc perquè no les he aconseguit encara, però també m’agraden molt.

3. Kit per fer mandales. Això no ho trobaràs a cap botiga (que jo sàpiga… potser ho hauria de patentar! 😉), la meva proposta es que preparis una capsa d’aquestes amb compartiments amb diferents materials com poden ser pedres, petxines, pompons de colorins, escuradents de colors, figures de goma eva…. i preparis unes quantes plantilles en forma de cercle per a que el teu nen o nena pugui fer i desfer mandales al seu gust. També pots incloure algun llibre de mandales, fotocopies, colors en diferents formats… Els infants (i els adults) gaudeixen molt d’aquesta pràctica i tenir tot un seguit de material organitzat i preparat farà que sigui més fàcil posar-s’hi. Aquí trobaràs més informació sobre els mandales.

4. Contes per practicar ioga, una mica en la mateixa línia que les cartes d’abans. A mi els contes m’agraden amb missatges subtils, màgics, bonics… perquè et facis una idea un llibre titulat “coneix les teves emocions” (m’ho acabo d’inventar) per a nens i nenes no estaria dins de la meva carta als Reis, però és veritat que hi ha alguns títols que ens serveixen com a excusa per a practicar ioga. Jo et recomano Om i Respira, que són els que tinc a casa, però n’hi ha molts al mercat.

5. L’esfera Hoberman que a classe anomenem l’esfera de la respiració. Ens va molt bé per practicar la respiració conscient, quan agafem aire la obrim i quan exhalem la tanquem, a més als nens i nenes els hi encanta. Tot i que si no han fet mai ioga o allà on en fan no utilitzen aquesta esfera es probable que acabin jugant amb ella com una pilota…

6. Hamma, un joc que segur que coneixes. Es tracta de crear dibuixos a partir d’unes peces de plàstic que col·loques en unes plantilles i després ho pots planxar per obtenir les figures. És un joc que requereix molta concentració, paciència i creativitat, per aixó l’incloc en les propostes ioguis d’aquest post, per això i per que sé que als nens i nenes els hi encanta. 

+1 El llibre i el CD de La Terra és Casa Meva. Aquesta és una proposta especial que et faig si el teu fill/a és un dels meus alumnes, i és que les cançons d’aquest CD les utilitzem molt a les classes i la majoria ja les coneixen, no només les lletres sinó els gests i moviments que fem per acompanyar-les.

Espero haver-te donat algunes idees, si no és per a aquest Nadal per a qualsevol altre moment de l’any, perquè regalar ioga sempre és una bona idea, tu que en penses?

P.D: Per cert, si encara no tens plans per al cap de setmana, pots venir a practicar una mica de ioga amb la teva canalla. Dissabte estaré a La Paradeta dels Castellers de Berga i Diumenge a les 10h a l’Espai6 de Salut (aquí hi soc cada tercer diumenge de mes). 

Compareteix aquest article a les teves xarxes socials
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+

Leave a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*