laiogateca/ septiembre 20, 2018/ asana, Blog, descarregable, educar el cos, ioga per a nens i nenes

Asana és molt més que fer postures impossibles o seure 3h en postura de meditació sense que se t’enrampin les cames, però avui vaig al gra i et proposo 4 jocs i un de regal per a que practiquis ioga amb els teus nens i nenes (si si, practiqueu, en plural).

Necessitaràs cartes amb postures, n’hi ha forces al mercat, o les meves preferides i les que fem servir a les nostres classes: cartes fetes per vosaltres mateixos amb fotografies d’animals, elements naturals, objectes de la casa… per a que les postures siguin creatives. Es reparteixen les cartes per la sala cap per avall i es posa una música ben “bailonga”, aneu ballant per tot arreu fins que la música para, aleshores aixequeu la carta que tingueu més  a prop (o més lluny) i imiteu la postura (o animal, objecte…) fins que la música soni de nou. El joc és infinit, podeu parar quan acabi la cançó o quan sigui l’hora d’anar a dormir, vosaltres trieu.

I una idea… si teniu temps i ganes, podeu fer-vos fotos fent les postures, imprimir-les i crear les vostres pròpies cartes, ara sí que seran súper personalitzades!

No cal que t’expliqui com és juga al pica paret no? Aquest cop el que la para diu “un, dos, tres, el tigre” o el lleó, el telèfon, el mosquit o l’arbre, el que se us acudeixi en el moment i la resta es queda immòbil imitant aquest element. Sobretot no donis importància a qui guanya o deixa de guanyar, no estem educant en la competitivitat, no és aquesta la intenció, i si deixes fer als nens i nenes veuràs que ells només volen parar i dir coses cada vegada més estranyes i difícil d’imitar (els més petitons és probable que repeteixin tota l’estona els mateixos elements, deixa’ls fer, hi ha mil maneres d’imitar una tovallola!)

Aprofitant les cartes del primer joc, feu equips o parelles o individual (casa vostra, les vostres normes) i repartiu les cartes, uns imiten i els altres endevinen. Jo personalment et recomano que no feu servir cartes amb postures de ioga fins als 9, 10 anys de la mateixa manera que no hauries d’insistir en que mantinguin les postures de forma immòbil, deixa que siguin ells mateixos els que es regulin, són petits mestres, de veritat.

A les meves classes sempre triomfa, sobretot amb els nens i nenes de 6-7 anys. Es tracta d’explicar una història i anar fent diferents postures per a representar-la. L’he titulat el país del ioga perquè és una de les històries que faig servir jo, la vaig llegir algun dia en alguna banda i l’he anat versionant, cada vegada que l’explico és una mica diferent (la improvisació i el deixar-se fluir és una de les característiques dels profes de ioga per a nens i nenes) i avui m’ha vingut de gust compartir-la amb tu, pots llegir-la aquí.

Igual que no ha calgut que t’expliquès com el juga al pica paret, tampoc cal que ho faci ara amb el memory oi? Aquí quan trobem parella hem de fer la postura corresponent, qui la trobat o tots, us deixo a vosaltres la decisió. I d’on trec el memory ara?? Si en tens a casa algun el pots reaprofitar segur, imitant de forma creativa els animals o els objectes que apareguin, i si no en tens cap… sorpresa! Amb molt d’amor he preparat dues versions per a imprimir, amb postures de ioga ( a partir de 9, 10 anys segons el meu criteri i el del Yoga Educa, la meva escola) i amb animals. Tu tries! A part de passar una bona estona jugant podeu aprofitar per fer una mica de manualitats (guarda-ho per un dia de pluja 😉). Recorda imprimir dues còpies per a que sigui memory!!

P.D. Si t’ho has passat bomba jugant, recorda que tenim sessions de ioga en família, mira les properes aquí.

Compareteix aquest article a les teves xarxes socials
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+

Leave a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*